نظریه های روانشناسی
14 اردیبهشت, 1402
نظریه دلبستگی؛ اختلال در پیوندهای دلبستگی: نظریه، پژوهش، مداخله بالینی
راجر کوباک – استفانی مَدسن واکنش های کودکان به جدایی از والدینشان نقش مهمی در معنابخشی و مطالعه عملکرد و تنظیم سیستم دلبستگی ایفا می کند. در خلال سال های 1940 و 1950، جان بالبی و جیمز…
نظریه های روانشناسی
13 اردیبهشت, 1402
نظریه دلبستگی؛ ماهیت روابط کودک
به نظر می رسد جان بالبی – وقتی برای نخستین بار به رابطه میان محرومیت از محبت والدین و بزهکاری در دوران نوجوانی پی برد – یا ماری اینزوورث – زمانی که از طریق یک آگهی روزنامه…
اختلال های شخصیتی
27 دی, 1401
نشانه ها و ترمیم دلبستگی ناایمن
دلبستگی ناایمن، شکلی از ارتباط آلوده به ترس است؛ ترس از دست دادن و ترس از صمیمیت، که محققان شکل گیری آن را به کودکی نسبت می دهند. اولین تجربه دلبستگی هر انسانی با مادر است. چگونگی…
مجله فرزانش
27 دی, 1401
تاب آوری و ویژگی افراد تاب آور
تاب آوری چیست و افراد تاب آور چگونه اند؟ اصطلاح تاب آوری در مورد افرادی به کار برده میشود که در برابر فشار روانی مقاوم بوده و کمتر مستعد بیماری هستند. افرادی که دارای این ویژگی هستند،…
مجله فرزانش
6 دی, 1401
کمال گرایی چیست؟ نشانه ها و درمان
کمال گرایی یکی از مشکلاتی است که بیشتر افراد به نوعی با آن دست و پنجه نرم میکنند. اما از چگونگی آن اطلاعی ندارند. کمال گرایی به شکل بیمارگونه آن یعنی داشتن معیارها و خواستههای بسیار سطح…
نظریه های روانشناسی
28 آذر, 1401
انواع سبک های دلبستگی
مری اینزورث (Mary Ainsworth) که در سال 1950 دستیار پژوهشی جان بالبی بود، پس از سفر دوسالهای که به اوگاندا داشت، با بررسی و مشاهدات طبیعی رفتارهای نوزادان به جدایی و بازگشت مادرشان، انواع سبکهای دلبستگی را…
مجله فرزانش
19 آذر, 1401
نشخوار فکری چیست؟
نشخوار فکری چه معنایی دارد؟ نشخوار ذهنی به معنای تکرار مکرر یک فکر غمناک یا ناامیدکننده است که چندین و چند بار در فضای ذهنی شما میچرخد و از آن بیرون نمیرود. اکثریت قریب به اتفاق افراد…
نظریه های روانشناسی
10 آذر, 1401
نظریه دلبستگی جان بالبی
سازمان بهداشت جهانی بعد از جنگ جهانی دوم مأموریتی را به جان بالبی، روانشناس و روانکاو انگلیسی، واگذار کرد تا وضعیت روانی کودکان بیخانمان و آوارهی پس از جنگ را بررسی کند. جان بالبی که آن زمان ۴۲ ساله…
زوج
19 آبان, 1401
همه چیز درباره روان درمانی هیجان مدار (EFT)
امروزه تاثیر هیجانات روی شناختها و رفتارهای ما بر کسی پوشیده نیست. هیجانات همان برانگیختگیهای درونی هستند که در واکنش به یک محرک ایجاد میشوند و دارای ابعاد روانی و فیزیولوژیکی هستند. به دلیل اهمیت نقش هیجانات…
مجله فرزانش
3 آبان, 1401
چرا به روانشناس مراجعه نمیکنیم؟
آدمهای زیادی هستندکه میتوانند با مراجعه به روانشناس یا مشاور کیفیت زندگیشان را تا حد زیادی بهبود ببخشند، چه در مواجهه با یک مشکل دورهای، چه به هنگام گیر کردن در الگوی تکراری روابط، چه برای ارتقای…
مجله فرزانش
30 مهر, 1401
افسردگی اجتماعی چیست؟
تعریف افسردگی اجتماعی چیست؟ افسردگی اجتماعی پدیده ای ناخوشایند در هر جامعه است و به یکی از معضلات تبدیل شده است. یکی از اهداف برگزاری مشاوره روانشناسی درمان افسردگی، بهبود وضعیت افراد و در نهایت کاهش افسردگی…
مجله فرزانش
15 مهر, 1401
ساعت خواب بدن چیست و چطور تنظیم می شود؟
برنامهی خواب یکی از مهمترین ریتمهای بدن انسان است. بدن هر کدام از ما روزانه به ۶ تا ۸ ساعت خواب احتیاج دارد تا بتواند نیرویش را بازسازی کند و برای روز آینده آماده و پرانرژی باشد.…